Kategorije
Gradski info

Ulaganja ŽUC-a na području Grada Ozlja

U prošloj godini izvedeni su radovi rekonstrukcije dijela dionice županijske ceste u naselju Boševci – ŽC 3296 Ozalj (N. Š. Zrinski) što je financirano od strane tvrtke Hrvatske ceste i ŽUC-a u iznosu od 267.546,21 eura. Osim toga, ŽUC na području grada Ozlja provodi niz aktivnosti.

Kroz 2022. godinu ulagalo se u slijedeće ceste na području Grada Ozlja:

  • ŽC 3297 PODBREŽJE, 1150M (sanacija asfaltnog kolnika) – investicija u vrijednosti 1.006.240,35 kn
  • ŽC 3143 TRG, 300M (sanacija asfaltnog kolnika) – vrijednost 530.425,99 kn
  • ŽC 3144 TOMAŠNICA – GRDUN, 600M (sanacija asfaltnog kolnika) – vrijednost 476.267,30 kn
  • LC 34028 SV. HRAŠĆE, 1000M (sanacija asfaltnog kolnika) – 449.698,19 kn

U nastavku možete saznati koja su planirana ulaganja za 2023. godinu: https://www.zuc-karlovac.hr/2023/01/19/uz-sanaciju-klizista-u-bosevcima-zuc-na-podrucju-grada-ozlja-provodi-niz-aktivnosti-suradnju-s-gradskom-upravom-ocjenjuju-iznimno-dobrom/

Kategorije
Gradski info

Obavijest putnicima vezano uz javni prijevoz

Poštovani građani,

s ciljem poboljšanja željezničkog prijevoza, na kontinuirano traženje Grada Ozlja i Karlovačke županije, HŽ Putnički prijevoz od 6. veljače do 7. ožujka 2023. godine uvodi zamjenski autobusni prijevoz umjesto jutarnjeg vlaka 4415 Bubnjarci (5.10) – Ozalj (5.44) – Karlovac (6.20). Zamjenski autobusi (niti vlak) neće prometovati subotom, nedjeljom i blagdanom.

U navedenom razdoblju pratit će se frekvencija putnika i donijeti konačna odluka o nastavku vožnje ili odustajanju od navedene linije izvan sezone.

Detalje prometovanja zamjenskog autobusa objavit ćemo naknadno nakon dogovora s prijevoznikom.

Kategorije
Gradski info

Javni poziv za dodjelu javnih priznanja Karlovačke županije za 2022. godinu

Odbor za dodjelu javnih priznanja Karlovačke županije za 2022. godinu raspisao je javne pozive za dodjelu javnih priznanja Karlovačke županije, i to za dodjelu javnog priznanja:

JAVNI POZIV za dostavu prijedloga kandidata za dodjelu javnog priznanja “Nagrada KŽ za životno djelo” u 2022. godini

JAVNI POZIV za dodjelu javnog priznanja “Plaketa_Karlovačke županije” za 2022. godinu

Rok za podnošenje prijedloga je 20. veljače 2023. godine.

Kategorije
Gradski info

Produljenje roka Oglasa za prijem u radni odnos – Gradsko društvo Crvenog križa Ozalj

Na temelju Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt koji se financira iz Europskog socijalnog fonda u financijskom razdoblju 2014. -2020. UP.02.1.1.16.0167. ”Zaželi i pokreni se” Hrvatski Crveni križ Gradsko društvo Crvenog križa Ozalj raspisao je Oglas za prijem u radni odnos na projektu “Zaželi i pokreni se”.

Obzirom da u prvom roku nije prikupljeno dovoljno molbi, Oglas se produljuje. U nastavku link: https://burzarada.hzz.hr/RadnoMjesto_Ispis.aspx?WebSifra=129366307

Prijave na oglas podnose se u okviru natječaja, u zatvorenoj omotnici na adresu Hrvatski Crveni križ Gradsko društvo Crvenog križa Ozalj, Kurilovac 1, 47280 Ozalj s naznakom ”Prijava na oglas za projekt – Zaželi i pokreni se”.

Kategorije
Gradski info

Javni poziv za podnošenje programa javnih potreba u sportu grada Ozlja za 2023. godinu

Na temelju članka 48., stavka 3. i članka 76. Zakona o sportu (NN 141/22), Uredbe o kriterijima, mjerilima i postupcima financiranja i ugovaranja programa i projekata od interesa za opće dobro koje provode udruge (NN broj 26/15, 37/21) te Odluke Izvršnog odbora Zajednice športskih udruga grada Ozlja donesene na sjednici održanoj 20. siječnja 2023. godine objavljuje

JAVNI POZIV

za podnošenje programa javnih potreba u sportu grada Ozlja za 2023. godinu

Izvještajni list za 2022. godinu

Pravilnik o financiranju programa i projekata

Primjer Ugovora o financiranju

Prijava od ove godine ide putem SOM aplikacije.

LINK ZA REGISTRACIJU NOVIH KORISNIKA: https://som-natjecaj.eu/authentication/register

LINK ZA PRIJAVU POSTOJEĆIH KORISNIKA: https://som-natjecaj.eu/authentication/login

Kategorije
Gradski info

Obavijest HEP-a!


Zbog kvara na 35 kV dalekovodu Karlovac – Ozalj, cijeli Ozalj sa širom okolicom nema električne energije. Kako je dalekovod na močvarnom području procjenjuje se da će otklon kvara trajati između 3 – 5 sati.
Molimo sve građane za strpljenje!🙏

Kategorije
Gradski info

Plazma Sportske igre mladih u Ozlju započele novu sezonu

Plazma Sportske igre mladih 27. sezonu započele su u Karlovačkoj županiji natjecateljsko-edukativnim programima ‘’Zero Waste – Budi dio igre – Čuvajmo naš planet’’. 

U Osnovnoj školi Slave Raškaj prisutne je uz ravnateljicu škole Gordanu Basar pozdravila i gradonačelnica Ozlja Lidija Bošnjak.

„Ja sam presretna što ste odabrali našu školu i nisam mogla vjerovati da naša dvorana može izgledati ovako lijepo i kako su djeca sretna što ste došli. Prekrasna edukativna radionica i igre, ja sam zahvalna, a djeca uživaju“ izjavila je ravnateljica.

Gradonačelnica Lidija Bošnjak pozdravila je prisutne: „Zahvaljujem organizatoru što ste doveli Plazma sportske igre mladih u Ozalj i ravnateljici što je ustupila školsku dvoranu za ovaj događaj.  U današnje vrijeme kada je jako teško smisliti zabavan način provođenja slobodnog vremena ovaj program je osmislio odličan način kako kreirati slobodno vrijeme djece i mladih i to na zabavan način koji se njima sviđa. Isto tako, sviđa mi se i koncept Plazma Sportskih igara mladih gdje se promovira tolerancija, odgovorno društveno ponašanje, a ove godine i poseban naglasak na ekologiju.“

Nakon interaktive edukacije o zaštiti okoliša, djeca su se natjecala na edukativnom poligonu. U spretnosti i razvrstavanju otpada najvještiji su bili učenici 3. i 4. razreda Tea Srdić, Ema Janžetić, Rino Borić i Ante Jakšić.

‘’Plazma sportske igre mladih svake godine rade na nadogradnji spektra aktivnosti, tako da uz promicanje sporta i sportskog načina života svoju platformu koristimo za pozitivan utjecaj na nove životne navike. Ove godine, samo u Hrvatskoj, u Igrama će sudjelovati 100.000 djece i mladih.’’ istaknuo je Tihomir Gudić, izvršni predsjednik Plazma Sportskih igara mladih.

Tijekom siječnja osnovnoškolska djeca učit će o zaštiti okoliša uz igru i sport u kampanji kojom Coca-Cola Hrvatska podržava Plazma Sportske igre mladih, a edukacija djece i mladih na području održivog razvoja održat će se u svim županijama u Hrvatskoj.

Ovom kampanjom Coca-Cola želi doprinijeti što pozitivnijem utjecaju na okoliš i pružiti rješenja za izazove povezane s ambalažom, u skladu s vlastitim višegodišnjim projektom Svijet bez otpada.

Edukacijski moduli podijeljeni su u 4 cjeline:

1)         Zrak i voda – Vrste i izvori zagađivača, načini onečišćenja vode i zraka te zaštita vode i zraka od onečišćenja.

2)         Planet Zemlja, biološka raznolikost i klimatske promjene – raznolikost živog svijeta na Zemlji, klimatske promjene kao posljedica globalnog zatopljenja.

3)         Otpad – Recikliranje i ponovna uporaba neopasnog otpada, razumijevanje važnosti adekvatnog gospodarenja otpadom, razvoj navika primarne selekcije – odabir otpada, tehničko kreativno recikliranje – primjena odbačenog neopasnog otpada u proizvodnji novih korisnih predmeta.

4)         Zeleni poligon – Nova natjecateljska disciplina u sklopu Plazma Sportskih igara mladih, s motoričkim zadacima primjerenim dobi natjecatelja. t

Plazma Sportske igre mladih pružaju priliku djeci osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta da od siječnja do rujna besplatno sudjeluju u vrhunsko organiziranim natjecanjima u 10 sportova. Otvorene su prijave za sve sportske discipline: mali nogomet, Coca-Cola Cup u nogometu, HEP rukometni turnir, Kinder turnir u uličnoj košarci, odbojci na pijesku, odbojci, turnir u šahu, stolnom tenisu, Hrvatska pošta Cup u tenisu, Telemach Dan sporta). Pravo sudjelovanja imaju svi pojedinci i sve slobodno formirane ekipe, ljubitelji zdravog načina života i druženja, a ne samo djeca koja se aktivno bave sportom. Prijave su otvorene na: www.igremladih.hr

Kategorije
Gradski info

JAVNI POZIV za predlaganje kandidata za imenovanje predsjednika i članova Vijeća časti i predsjednika Etičkog odbora Gradskog vijeća Grada Ozlja

Na temelju članka 14. Kodeksa ponašanja članova Gradskog vijeća Grada Ozlja („Službeni glasnik“ Grada Ozlja 4/2022 i 9/2022), Odbor za izbor i imenovanja Gradskog vijeća Grada Ozlja raspisuje

Javni poziv

Obrazac – Vijeće časti

Izjava – Vijeće časti

Obrazac – Etički odbor

Izjava – Etički odbor

Kategorije
Gradski info

Održana Javna rasprava o prijedlogu II. Izmjena i dopuna Urbanističkog plana uređenja Grada Ozlja

U Gradskoj vijećnici održana je Javna rasprava o prijedlogu II. Izmjena i dopuna Urbanističkog plana uređenja Grada Ozlja na kojoj su građanima predstavljeni ciljevi, pravna osnova za izradu i donošenje plana te prostorni obuhvat.
Sudionici u javnoj raspravi iznijeli su mišljenja, prijedloge i primjedbe na prijedlog urbanističkog plana na temelju danog tekstualnog i grafičkog dijela plana te njegovog obrazloženja.
Raspravljano je na način da su postavljali pitanja tijekom javnog izlaganja o predloženim rješenjima, a javnoj raspravi su, osim članova Mjesnog odbora Ozalj i zainteresiranih građana, bili nazočni i predstavnici DAGGK-a – Društva arhitekata, građevinara i geodeta Karlovac. Sve primjedbe i prijedlozi vezano za izmjenu i dopunu UPU-a zaprimaju se zaključno sa danom 16.1.2023. godine.

Kategorije
Gradski info

Predstavljanje rezultata zdravstvene studije i stabilnosti stabala uz poučnu stazu u zaštićenom području Park šume

U uredu gradonačelnice održana je prezentacija aktivnosti koju je provela Javna ustanova NATURA VIVA. Aktivnost je bila usmjerena na određivanje zdravstvenog stanja i stabilnosti stabala uz poučnu stazu u zaštićenom području Park šume u Ozlju. Koristeći vizualnu prosudbu Javna ustanova NATURA VIVA dala je prijedlog, odnosno preporuke mjera sanacije određenih evidentiranih stabala. Prezentaciji su prisustvovali djelatnici Grada Ozlja i Javne ustanove NATURA VIVA te izrađivač studije, tvrtka Urbani šumari d.o.o.
Radi boljeg razumijevanja smještaja stabala u prostoru i interpretaciji podataka studije, rezultati su javno dostupni na sljedećem linku: https://www.kontrolastabala.hr/map/#%7B%22zoom%22%3A19%2C%22lat%22%3A45.61317529914252%2C%22lng%22%3A15.470787117699127%7D. Zbog daljnjeg informiranja javnosti, kao i zbog pojašnjavanja eventualnih nejasnoća u izrađenom elaboratu početkom veljače organizirat će se javna tribina. Točan datum održavanja bit će pravovremeno objavljen na web stranici Javne ustanove NATURA VIVA, kao i na web stranici Grada Ozlja.