Grad Ozalj

Search
Search
Close this search box.

OBILJEŽAVANJE DANA GRADA OZLJA 

Dan Grada Ozlja proslavili smo uz nazočnost mnogobrojnih gostiju i uzvanika.

Obilježavanje je započelo paljenjem lampiona kod spomenika braniteljima Domovinskog rata u Parku branitelja nakon čega je održana Sv. misa, a potom su se zapalile svijeće na spomeniku žrtvama Drugog svjetskog rata i poraća Župe sv. Vida Ozalj.

Velečasni Željko Bakšić blagoslovio je nedavno rekonstruiran most prema Starom Gradu Ozlju, a na spomen ploči u Starom gradu Ozlju u čast Zrinskih i Frankopana položeni su lovor vijenci i upaljene svijeće.

Svečanoj sjednici nazočila je izaslanica predsjednika Hrvatskog sabora, gđa. Nada Murganić, izaslanik predsjednika Vlade RH, g. Tomislav Družak, izaslanik potpredsjednika Vlade RH, g. Dražen Ivanušec, glavni državni revizor, g. Ivan Klešić. U ime Karlovačke županije, svečanoj sjednici nazočili su županica, gđa. Martina Furdek Hajdin i njezina zamjenica, gđa. Vesna Hajsan Dolinar.

Također smo imali priliku ugostiti i pobratimljenu Općinu Rakovica te Grad Mursko Središće. U ime gradova i općina Karlovačke županije nazočnima se obratila gradonačelnica Grada Slunja Mirjana Puškarić i gradonačelnik Murskog Središća Dražen Srpak.

Svim nazočnicama obratili su se predsjednik Gradskog vijeća Stjepan Basar i gradonačelnica Lidija Bošnjak koja je iskoristila prigodu da rezimira učinjeno u protekloj godini i prezentira realizirane projekte, kao i planirane projekte i one koji su u tijeku. Svi ti rezultati ujedno su prikazani i u kratkom filmu koji možete pogledati na slijedećem linku: https://www.youtube.com/watch?v=T-0q4Ev2kao.

Također je istaknula odličnu suradnju Grada Ozlja, Županijske uprave za ceste, Karlovačke županije i Vlade RH, odnosno suradnju s ministarstvima, što je itekako važno za uspješan i kvalitetan razvoj svakog grada.  

Čestitamo dobitnicima javnih priznanja Grada Ozlja: Športskom ribolovnom društvu Ozalj, Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Ozalj te posthumno dodijeljeno javno priznanje za životno djelo, Đaniju Šegini.

Također čestitamo i dobitnicima zahvalnica koje je gradonačelnica dodijelila za doprinos boljitku i promociji Grada Ozlja: Lovri Guštinu, Tomislavu Graši, Sportskom društvu Munjara te Centru za pružanje usluga u zajednici.

U glazbenom dijelu nastupila je učenica OŠ Slava Raškaj Ozalj, Elena Hanžek izvodeći himnu Lijepa naša, učenici Glazbene škole Karlovac te glazbeni sastav Avantura bend.

Fotografije: https://www.facebook.com/photo?fbid=841112818062130&set=pcb.841133341393411