Grad Ozalj

Search
Search
Close this search box.

Sudjelovanje mladih iz ruralnih područja u kreiranju politika – webinar 24.04.2024.

Ured za potporu Ruralnog pakta nudi priliku za interakciju s kolegama iz cijele Europe i razmjenu prakse i iskustva – pridružite se webinaru dobre prakse ‘Sudjelovanje mladih iz ruralnih područja u kreiranju politika’ 24. travnja 2024.

Svoj interes za sudjelovanje izrazite na poveznici do 5. travnja 2024.
https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/RuralPact_GPW_Youth_Participation Svi odabrani sudionici primit će potvrdni e-mail.

Webinar ima sljedeće ciljeve:

  • Naučiti o praksama, politikama i alatima koji su učinkoviti u poboljšanju angažmana ruralne mladeži u procesima donošenja odluka na lokalnoj, nacionalnoj i razini EU;
  • Omogućiti razmjenu i učenje iz lokalnih iskustava i inicijativa koje olakšavaju aktivno sudjelovanje mladih;
  • Izgraditi kapacitet sudionika za promicanje rješenja prilagođenih specifičnostima ruralnih mladih ljudi;
  • Potaknuti i mobilizirati članove zajednice Ruralnog pakta da se obvežu na poduzimanje radnji za osnaživanje mladih i demokratsko sudjelovanje.

Više informacija i nacrt dnevnog reda potražite na web stranici događaja. https://ruralpact.rural-vision.europa.eu/events/good-practice-webinar-rural-youth-participation-policymaking_en

Webinar nudi organizacijama u području mladih, kreatorima politika i drugim dionicima priliku za razmišljanje i razmjenu o uspješnim metodama angažmana mladih, na temelju iskustava ruralnih mladih ljudi.

Za dodatne informacije možete kontaktirati Patriciu Martinez na patricia@rural-pact.eu!