Svjetski dan pčela u Ozlju

Branka MalicNovosti

pcele-595x340 (002)Grad Ozalj sa Udrugom pčelara Općine Žakanje i Društvom naša djeca Ozalj u petak 18.5. organizira zanimljiv program obilježavanja Svjetskog dana pčela (20.5.), namijenjen promoviranju i edukaciji najmlađih.

Program se održava u Gradskoj knjižnici i čitaonici Ozalj, s početkom od 17:30 sati.

Agilni članovi Udruge pčelara pripremili su prezentaciju u kojoj će demonstrirati način rada pčelara u košnici, te izložbenu košnicu za pčele – apisari, što će biti odlična prilika za sve koji žele uživo saznati nešto više o pčelarstvu i medu. Nakon toga organizirat će kratki zabavni kviz, sa prigodnim nagradama (posjeta obiteljskom gospodarstvu, med i medenjaci). Svi posjetitelji moći će degustirati med i medenjake, te saznati više informacija o zanimljivom projektu „Posadimo biljčicu za našu pčelicu“ koji Udruga pčelara provodi ove godine u Ozlju, u suradnji sa ozaljskom osnovnom školom i dječjim vrtićem.

Nakon toga, od 18:15 sati održati će se već kultna Pričaonica, posvećena ovaj tjedan medu i pčelama – uz kreativnu radionicu namijenjenu najmlađima.

Teta pričalica Ivana Lukšić Šegina iz DND Ozalj poziva sve zainteresirane da im se u petak pridruže i zabave, uz uvijek zanimljive radionice.