PRIJAVITE VOLONTERSKE SATE ZA 2018.

Branka MalicNovosti

volonterski (002)Iz našeg kraja je prošlogodišnja Naj-volonterka Hrvatske, još jednom čestitamo Ivani i cijeloj ekipi u Vrhovcu. Prenosimo podsjetnik iz agilnog Volonterskog centra Kupa (koji trenutno provode projekt “Volontiram, činim razliku!” na području Ozlja, Duge Rese i Lasinje te organiziraju niz aktivnosti za organizatore volontiranja i volontere) na obaveze organizatora volontiranja prema volonterima i Ministarstvu. Jedna od obaveza je podnošenje izvješća o organiziranom volontiranju, odnosno prijava volonterskih sati za 2018. godinu. Volonterski sati prijavljuju se Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a osim što na taj način valorizirate volonterstvo, imate prednosti pri prijavi na natječaje gdje se traži podatak jeste li prijavili volonterske sate.

S obzirom da uključujete  volontere u svoje organizacije, društva i ustanove, a i sami ste volonteri, ovim vas putem potičemo da prijavite volonterske sate za 2018. godinu do 31.3.2019. putem aplikacije koju možete pronaći OVDJE.

Postupak prijave vol. sati je jednostavan, a potrebno se prvo registrirati (velika većina vas već je registrirana i prošla je taj proces). Za bilo kakvu pomoć oko registracije, prijave volonterskih sati ili bilo čega vezanog za volontere na raspolaganju je ekipa iz Volonterskog centra Kupa.

Koristimo priliku obavijestiti vas da će u narednom periodu biti organizirane edukacije za volontere i organizatore volontiranja na području Ozlja, Lasinje i Duge Rese. Na programu su: edukacija o menadžmentu volontera, edukacija o Potvrdi o kompetencijama stečenim kroz volontiranje, sastanci koordinatora volontera uz raspravu o problematici, nedostacima i napretku, te osnivanje neformalne mreže koordinatora volontera na području LAG-a s ciljem bolje povezanosti i zajedničkog sudjelovanja na aktivnostima u području volonterstva.