NOVE POTPORE U TURIZMU ZA 2019.

Branka MalicNovosti

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nastavak provedbe turističkih projekata obilježit će 2019. godinu u Ozlju. Završetak radova na obnovi napuštene područne škole i početak rada novog Centra za posjetitelje u Loviću Prekriškom dobra je vijest za sve ljubitelje prirode i boravka na otvorenom. Od proljeća s radom počinje i Adrenalinski park, koji će osigurati potrebne dodatne sadržaje za sve posjetitelje i goste Ozlja. Mnoge će obradovati i početak rada prvog ozaljskog vježbališta na otvorenom, koje će od proljeća postati omiljeno okupljalište svih zaljubljenika u aktivan odmor i rekreaciju. Svakako izdvajamo još i aktivnosti koje će biti provedene u okviru projekta Susret s rijekom, koje Ozalj provodi u suradnji s Karlovcem i Ogulinom, te će omogućiti nove multimedijalne sadržaje i informacije posjetiteljima u centru Ozlja.

Uvedene su i nove potpore svim turističkim subjektima na ozaljskom području, te je moguće dobiti subvencije za sljedeće aktivnosti:

  • ulaganje u nove smještajne kapacitete
  • promotivne aktivnosti
  • ulaganje i opremanje u turističke objekte (kušaonice, izletišta, vinotočja)
  • adaptacija tradicijskih (autohtonih) objekata
  • iznajmljivanje vozila (skutera, bicikala, čamaca, ATV/QUAD)

Ukupan iznos za potpore u turizmu u 2019.godini ostaje 50.000,00 kn. Potpore mogu koristiti svi kojima se objekti nalaze na području Grada Ozlja, neovisno o prebivalištu.

Detaljnije o novom Programu potpora turizmu Grada Ozlja pronađite na poveznici OVDJE.