Kanadski veleposlanik u svom prvom posjetu Ozlju

Branka MalicArhiva obavijesti

Kanadski veleposlanik, Njegova Ekselencija Daniel Maksymiuk  danas je posjetio Grad Ozalj, grad kojim vladaju žene.

Veleposlanika i gđu. Doru Mlinarek, prevoditeljicu i službenicu za odnose sa javnošću primila je gradonačelnica, mr.sc. Gordana Lipšinić.

Tema ovog posjeta je bila jačanje suradnje između Kanadskog veleposlanstva i Grada Ozlja.

Sastanku su prisustvovale i gošće koje su na vodećim pozicijama u gradu Ozlju zbog čega je veleposlaniku Ozalj bio zanimljiv. Gradonačelnica i zamjenica su veleposlanika upoznale sa općim podacima o Gradu Ozlju, te strateškim planovima koji bi trebali izmijeniti budućnost grada. Direktorica AB gradnje d.o.o., gđa. Marija Janžetić napomenula je poveznicu njezine tvrtke sa kanadskim ulagačima u Hrvatskoj, gđa. Dijana Galović – Borović predstavila je Centar za pružanje usluga u zajednici Ozalj, ravnateljica OŠ „Slava Raškaj“ Ozalj pohvalila je učenike koji postižu zavidne rezultate na državnim natjecanjima, te zahvalila Gradu koji stipendira i potiče učenike da iz godine u godinu ostvaruju sve bolje rezultate, gđa. Snježana Kovač predstavila se kao uspješna vlasnica OPG-a Kovač i kao predstavnica Karlovačke županije i Grada Ozlja za najuzorniju seosku ženu u 2016. godini, a gđa. Lidija Žganjer – Gržetić je zaslužna za brendiranje Ozlja kroz štrudlu za Guinnessa kao koordinatorica tog projekta i voditeljica tima Vino i gastronomija, PPS destinacija “Zeleno srce hrvatske”.

NJ/E, g. Maksymiuk, izrazio je zadovoljstvo prvim susretom zaključivši kako ima potencijala za suradnju i buduće zajedničke projekte.

20170320_123640

20170320_123725