Kategorije
Novosti

Potpisana izjava o partnerstvu i predaji projektne teme na trajno korištenje – CRO Tesla tour 2016

CROteslaOzalj je prvi hrvatski grad na CRO Tesla tour koji je razvio turistički proizvod inspiriran Teslom i lokalnom baštinom.

U godini u kojoj svijet obilježava 160 godina od rođenja Tesle, Ozalj sjaji posebnim sjajem.

Grad Ozalj i Zavičajni muzej Ozalj prvi su hrvatski primjer ostvarenja ključnog cilja projektnog dijela vezanog uz turizam i lokalnu zajednicu a koji je kroz suradnju s Centrom Novi svijet – KulturA Urbani kao autorima i provoditeljima projekta razvio prvi turistički proizvod spoja lokalne baštine i brenda Tesla.

Cilj je stvaranje kreativnog i poticajnog pristupa turističkoj ponudi, povećanje vidljivosti i pozicioniranja regije te interakcije gradova na nacionalnoj i internacionalnoj razini.

 

Izjavom o partnerstvu i predaji projektne teme na trajno korištenje se Gradu Ozlju daje na daljnje korištenje i razvoj projektnih aktivnosti te razvoj proizvoda u okviru lokalne zajednice. Sukladno tome se Zavičajnom muzeju Ozalj kao nositelju proizvoda rezultat projektne teme trajno ustupa. Ozalj će time dobiti i posebno promo mjesto i sadržaj na prvoj hrvatskoj platformi www.e-tesla.org, cjelogodišnje press aktivnosti kroz medije i društvene mreže.

Turističkom rutom – Teslinim svjetlom tragovima Slave Raškaj, po prvi puta uspješno izvedenom u Ozlju u 2015. godini, Ozalj je postao nositelj novog turističkog pristupa te pokretač kreativnih ideja u okviru PPS destinacije Zeleno srce Hrvatske, s ciljem poticanja turističkog i promotivnog razvoja ozaljskog kraja, ponude, te što bolju interakciju Ozlja sa Karlovcem i Zagrebom  a sve u svrhu razvijanja cjelogodišnjeg destinacijskog sadržaja.

Dionici razvoja ovog turističkog proizvoda u suradnji s autorima projekta Centar Novi svijet- KulturA Urbani su: Grad Ozalj, Turistička zajednica Grada Ozlja, Zavičajni muzej Ozalj, Gradska knjižnica i čitaonica Ivana Belostenca.

http://www.e-tesla.org/index.php/zdravi-zivot/103-program-2015