Kategorije
Gradski info

Početna konferencija III. faze projekta “Zaželi i pokreni se”

U sklopu projekta “Zaželi i pokreni se” danas je u Društvenom centru Humićka“ održano predstavljanje III. faze projekta zapošljavanja žena. Projekt financira Europski socijalni fond kroz Operativni program “Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.”, a u veljači 2023. godine zaposleno je 10 žena pripadnica ciljane skupine na projektu “Zaželi i pokreni se”. Gradsko društvo Crvenog Križa Ozalj je nositelj projekta, a partneri su Grad Ozalj, Općina Kamanje, Općina Žakanje, Općina Ribnik, Hrvatski zavod za zapošljavanje – Područni ured Karlovac i Hrvatski zavod za socijalni rad.

Ravnateljica Gradskog društva Crveni križ Ozalj pozdravila je nazočne i istaknula zadovoljstvo nastavkom ovog projekta, a iako ova III. faza traje samo 8 mjeseci, postoji mogućnost i za daljnjim sufinanciranjem ovog projekta. Nazočnima su se obratili i načelnici Općina Kamanje i Žakanje koji su potvrdili pozitivne efekte ovog projekta te naglasili kako je zapravo puno važnije da se osobe treće životne dobi osjećaju korisno i da su ovim projektom uspjeli postići zadovoljstvo kako korisnika tako i svih uključenih u aktivnosti samog projekta.

Gradonačelnica Grada Ozlja Lidija Bošnjak istaknula je da je na području Grada Ozlja sve više osoba starije životne dobi koje žive same te da im se ovakvim projektima i programima koji se financiraju na lokalnoj, regionalnoj, državnoj i europskoj razini poboljšava kvaliteta života. Spomenula je i projekt „Pokupi i uključi me“ u sklopu kojeg je obuhvaćena dostava lijekova i namirnica te prijevoz starijih i socijalno ugroženih osoba u potrebi, što je izuzetno bitno, pogotovo za one koji žive u udaljenijim mjestima. Zahvalila je ravnateljici i djelatnicama Gradskog društva Crveni križ Ozalj na svim projektima i aktivnostima koje ulažu u naše starije i potrebite, socijalno ugroženije korisnike kako bi i oni imali osjećaj pripadnosti i da nisu zapostavljeni. Zaželjela im je puno uspjeha u daljnjem radu, puno projekata, uz podršku Grada Ozlja kao i do sada.