Kategorije
Gradski info

Obavijest o promjeni privremene regulacije prometa tijekom radova na izgradnji mosta u Gornjem Pokupju

Poštovani građani,

prenosimo vam obavijest Hrvatskih cesta d.o.o. o promjeni privremene regulacije prometa koja je na snazi zbog radova na izgradnji mosta u Gornjem Pokupju.

U utorak, 16.11.2021. preko “starog“ mosta na Kupi u Gornjem Pokupju bit će omogućeno prometovanje vozilima do 3.5 t, autobusima za prijevoz učenika i vozilima hitne službe. Zbog radova, promet će se odvijati suženim kolnikom, uz ograničenje brzine od 30km/h. Povremeno će se regulacija prometa vršiti naizmjeničnim propuštanjem vozila jednim prometnom trakom pomoću pokretnih semafora, radnim danom od 07,00 sati do 15,00 sati. Obilazni pravac za vozila iznad 3,5 t ostaje nepromijenjen: Ozalj (D228) – Zajačko selo (ŽC3297) – Podbrežje (ŽC3297) – Brezarić (D546) – Draganić (D1), u oba smjera.

Mještani Priselaca moći će pristupiti naselju uobičajenim putem preko mosta na Dobri. Uslijed eventualnih prekida prometa tijekom radova između “starog“ mosta preko Kupe i mosta na Dobri, obilazni pravac je od DC228 u Donjem Pokupju kroz naselje Brodarci u Ul. Brdo te pored iskopa ciglane po makadamskoj cesti do naselja Priselci.

Nova privremena regulacija prometa bit će na snazi od 16.11.2021.godine do 28.02.2022.godine. Također, ovim putem najavljujemo da će unutar navedenog perioda biti potrebna dva dodatna kraća zatvaranja prometa zbog završnog asfaltiranja i probnog opterećenja novog mosta.

Zahvaljujemo na razumijevanju te molimo za poštivanje privremene regulacije prometa.