Događanja

U subotu 06.08.2022. godine održana je svečana sjednica DVD-a Dojutrovica povodom obilježavanja 90. godina djelovanja Društva. Svečanosti je nazočila gradonačelnica Lidija Bošnjak, predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Ozlja Damir Vergot te u ime županice Karlovačke županije predsjednik VZKŽ Robert Hranilović, koji su uručili priznanja i zahvalnice članovima DVD-a. Također se predsjednik DVD-a Andrija Šoštarić zahvalio svim članovima i sponzorima koji su na bilo koji način doprinijeli da se u najbržem mogućem roku završe radovi na krovištu DVD-a.

______________________________________________________

U tijeku su radovi na postavljanju nove LED rasvjete na području Grada Ozlja, u naseljima Slapno, Tomašnica, Grdun, Svetice i u preostalom dijelu Jaškova.

U ovoj fazi bit će zamijenjena 282 rasvjetna tijela sa novim najsuvremenijim LED svjetiljkama koje će značajno smanjiti troškove električne energije, te troškove održavanja zbog tvorničkog jamstva u trajanju od 10 godina.

Vrijednost radova iznosi 797.531,25 kn, a unutar Programa podrške regionalnom razvoju Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU odobren nam je iznos sufinanciranja u visini od 330.000,00 kn za projekt “Modernizacija javne rasvjete na području Grada Ozlja”.

Radove izvodi Zajednica ponuditelja Lumenia Adriatic d.o.o. i Timelektro & Security d.o.o.

________________________________________________________

✅Započeti su radovi na sanaciji klizišta i rekonstrukciji oštećene ceste u dužini 150 metara na dijelu županijske ceste 3296 Ozalj-Boševci.

✅Radove je obišla županica Martina Furdek Hajdin s gradonačelnicom Grada Ozlja Lidijom Bošnjak te predstavnicom Županijske uprave za ceste Emilijom Zaborski.

✅Za vrijeme izvođenja radova, zatvara se ŽC 3296 u dijelu od D228 do Novaka Ozaljskih u periodu od 29.6.2022. do 19.10.2022. godine, osim za vozila stanara, žurnih službi i vozila gradilišta. Alternativni pravac je LC 34029 Donji Oštri Vrh, nerazvrstanom cestom do Novaka Ozaljskih.

______________________________________________________

➡️Za vikend 16. i 17. srpnja 2022. godine u Vrhovcu su se održale 19. Stare seoske igre u kojem su se natjecali odrasli i djeca.
➡️Odrasle ekipe (KUD “Vrhovac”, KUD “Paurija” Dubravci i KUD “Sveti Antun” Pokupska dolina) su se natjecale u žaganju drva, oštrenju kolja, dizanju stolica, pijanom vrtuljku, skakanju u vreći, nošenju kablice na glavi, hodanju na štulama, potezanju preko štapa i plesu s jabukom na čelu.
➡️Dječje ekipe (KUD “Vrhovac”, KUD “Vivodina” i KUD “Žakanje”) natjecale su se u pretakanju vode, bacanju jabuka u košare, gađanju limenki, skakanju u vreći, jaje na kuhači i ruđenje kukuruza.
➡️Čestitamo KUD-u “Vrhovac” na još jednoj održanoj manifestaciji i želimo im što više ovako lijepih druženja.👏

______________________________________________________

Kroz Program unapređenja turizma Karlovačke županije, vrijednog 1.200.000,00 kuna, koji se provodio kroz tri mjere (Uređenje, opremanje i označavanje objekata i sadržaja, Izrada projektne dokumentacije za objekte ili zahvate javne turističke infrastrukture i Potpora turističkim manifestacijama) u Draganiću su potpisani Ugovori, među kojima i oni sa Gradom Ozljem i to:

✅ 15.000,00 kuna za Ozaljske sportske igre

✅ 60.000,00 kuna za Spasilačku službu

_______________________________________________________

U nedjelju 10. srpnja 2022. godine simbolički je obilježena proslava rođendana Nikole Tesle – izumitelja, elektrotehničara, fizičara čije se struje visoke frekvencije upotrebljavaju za svjetlosne efekte koje daju znatno ekonomičnije svjetlo od električne žarulje s užarenim vlaknom. Te su struje dobile najveću primjenu u radiotehnici. Tom prigodom organizirana je šetnja uz Kupu od Dnevnog boravka na Kupi do HE Munjara uz stručno vodstvo.

_______________________________________________________

U utorak 13. srpnja 2021. godine u prostorijama Gradske vijećnice Grada Ozlja održao se zajednički sastanak Gradonačelnice Lidije Bošnjak sa predsjednicima mjesnih odbora. Razgovaralo se o tekućim problemima koji muče građane Grada Ozlja. Uvjereni smo da će se dobrom komunikacijom postići kvalitetni rezultati i aktivnosti na dobrobit zajednice.