Dobrodošlica gradonačelnice

Dobrodošli na službene Internet stranice Grada Ozlja, koje svakodnevno uređujemo i dopunjavamo zanimljivim i vrijednim informacijama, kako bi komunikacija između Gradske uprave i građana Grada Ozlja, kao i svih posjetitelja ove stranice bila što kvalitetnija.

Vjerujemo da će Vam informacije biti zanimljive i korisne, te da će Vam približiti sadržaje, koji se pružaju Vama žiteljima Grada, ali i svima Vama koji nam dolazite radi posla, ili razonode, te iz bilo kojeg drugog razloga u cijelosti.
Područje Grada Ozlja iznimno je bogato kulturno povijesnom baštinom, te obilježeno djelovanjem brojnih važnih povijesnih osoba: od Katarine i Petra Zrinskog, Frana Krste Frankopana, Ivana Belostenca, Jurja Križanića, Slave Raškaj, Nikole Tesle, Nikole Tomašića, Emilija Laszowskog, pa sve do Stjepka Težaka.

Život je na ovim prostorima zabilježen od davnina, još u mlađe kameno doba, a spomenici graditeljske kulturne baštine ozaljskog kraja datiraju od sredine 13.stoljeća.

Prva kontinentalna hidrocentrala,“Munjara“ sagrađena je ovdje na rijeci Kupi 1908. godine, a željeznička pruga Karlovac – Ozalj – Metlika povezala je naš kraj sa svijetom, danas nam davne 1913. godine.

Grad Ozalj je posebno obdaren prirodnim ljepotama, brdovitim područjima Žumberka, Vivodine i Hrašća, te pitomom nizinom Kupe i nemirne Dobre. Naš kraj krase bogate šume, razigrani potoci, mistični speleološki objekti, tradicijski vinogradi i voćnjaci, te smirujuća polja i livade riječnih dolina. Sve na dohvat ruke, za sve ljude, a posebno za one čiji je interes rad, sport i rekreacija.

U novije vrijeme, Grad Ozalj je postao privlačan za razvoj obrta i obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, a poznati smo i kao kraj vrijednih vinara te inovativnih poduzetnika. Izražene radne navike, spremnost i težnja naših ljudi za obrazovanjem, poglavito mladih, temelj su razvoja ozaljskog gospodarstva.

Vjerujemo da će svaki posjetitelj web stranice Grada Ozlja pronaći sve potrebne informacije koje ga privlače, te da će pripremljene informacije i fotografije svojom aktualnošću, zanimljivošću i svježinom, zainteresirati sve koji traže odgovore na konkretna pitanja. Naša je stranica namijenjena investitorima, gospodarstvenicima, turistima te svima koji žele upoznati naš kulturni krajolik.

Dođite nam

nebrušeni dragulj Hrvatske

Koristimo priliku, te pozivamo sve posjetitelje web stranice koji su izvan područja našega Grada, da dođu vidjeti Ozalj i njegovu okolicu, ovaj „nebrušeni dragulj Hrvatske“.

Dođite nam kao gosti, a mi ćemo se potruditi da se svom domu vratite kao prijatelji Ozlja!

Rado ćemo primiti i uvažiti sve dobronamjerne primjedbe i kritike, pa ljubazno pozivamo posjetitelje web stranice da nam se, s tom namjerom, obrate!

S osobitim poštovanjem