Uručena nagrada za životno djelo ozaljskom župniku Josipu Jakovčiću

Grad Ozalj je na temelju raspisanog javnog za predlaganje programa i projekata javnih potreba Grada Ozlja za 2020. godinu zaprimio prijedlog Pastoralnog vijeća župe sv. Vida u Ozlju  za dodjelu nagrade za životno djelo prečasnom župniku Josipu Jakovčiću.

Nakon usvojene Odluke o dodjeli javnih priznanja Grada Ozlja na Gradskom vijeću Grada Ozlja, u nedjelju je na kraju svečane mise uručeno priznanje Grada Ozlja za životno djelo ozaljskom župniku i dekanu ozaljsko – lipničkog dekanata, g. Josipu Jakovčiću, a nagradu su uručili predsjednik Gradskog vijeća, g. Stjepan Zoretić i gradonačelnica Grada Ozlja Gordana Lipšinić.

Preuzevši poslanje i dužnost vođenja župe sv. Vida, prionuo je ozbiljnom i teškom radu duhovne obnove vjernika, a posebno obnovi sakralnih objekata pokretne i nepokretne kulturne baštine ozaljskog kulturnog kruga. Veliki je napor činio za obnovu interijera, oslika, obnovu oltara, obnovu orgulja, liturgijskih predmeta i ruha, što je dio hrvatske kulturne baštine. Zaslužan je za prijenos posmrtnih ostataka Slave Raškaj u Ozalj, postavljanje Križnog puta od Ozlja do Svetica, za obnovu Ogranka Matice hrvatske u Ozlju, za uvođenje manifestacije susreta kulturno umjetnčkih društava u Ozlju na Vidovsku nedjelju, za godišnji festival orgulja Heferer u program kojega je Ozalj ušao nakon obnove orgulja već dvadeset i dvije godine, a ima nacionalni značaj, za postavljanje spomenika svim žrtvama poginulim u svim ratovima iz Župe Ozalj.

Vjerujemo da svi znamo pojedinačno i skupno još brojne zasluge našeg velečasnog Josipa Jakovčića, koji svoju duhovnost i dobra djela prenosi na sve nas i vjerujemo da je g. Josipu Jakovčiću ove godine kada slavi 50 godina svećeništva i 38 godina djelovanja u župi Ozalj ova nagrada poprimila još veći značaj.