RAZMJENA MLADIH U OZLJU 02.09. – 09.09.2019.

Radi se o razmjeni mladih “Cultu(Ru)ral Challenge” na kojoj će mladi od 2.9.-9.9.2019. godine zajedno učiti o izazovima u kulturi i životu u ruralnoj sredini, kao i vještinama potrebnim za interkulturalnu komunikaciju. Vrlo važan dio razmjene bit će razmjena iskustava o navedenim temama i samim time međuvršnjačko učenje. Sudjelovat će 24 mlada sudionika iz Armenije, Bosne i Hercegovine, Bugarske i Hrvatske. Tema razmjene je interkulturalna komunikacija i važnost iste posebno među mladima. Cilj je ovim radionicama smanjiti predrasude i stereotipe koje mladi imaju prema strancima i drugačijima od sebe, a što je posebno vidljivo u ruralnoj sredini.

Hrvatski tim sudionika aktivno priprema radionice i igre koje će se provoditi na razmjeni, kao i upoznavanje lokalnih običaja i znamenitosti. Sudionici iz ostalih država su također aktivni i pripremaju se za razmjenu tako da provode istraživanje u svojim zajednicama o odnosu lokalnog stanovništva prema strancima. Naime, svaka razmjena mladih inicirana je upravo od mladih i rješava probleme koje su mladi uočili u svojoj zajednici. Pratite nas i dalje i uključite se!

Projekt “Cultu(Ru)al Challenge” financira Europska komisija kroz Erasmus+ program, a provodi se u partnerstvu s: YIC Gyumri – Youth Initiative Centre NGO iz Armenije, Udruženje Most iz Bosne i Hercegovine te AYPI – Association of Young Professionals for Improvements iz Bugarske.

Projekt traje od 1.6. do 30.11.2019., a aktivnost razmjene od 2.9. do 9.9.2019.