Grad Ozalj

Search
Search
Close this search box.

Predstavljanje Programa razvoja sektora mljekarstva Republike Hrvatske do 2030. godine poljoprivrednim proizvođačima u Karlovačkoj županiji

Vlada Republike Hrvatske donijela je Program razvoja sektora mljekarstva Republike Hrvatske do 2030. godine i Akcijski plan za provedbu Programa do 2025. godine, kojeg će predstavnici Ministarstva poljoprivrede prezentirati poljoprivrednim proizvođačima u Karlovačkoj županiji.

Prezentacija će se održati u petak 17. svibnja 2024. godine, od 10,00 – 12,00 sati, u Karlovačkoj županiji – Dvorana za sastanke, A. Vraniczanya 2, Karlovac.

Ovaj Program izrađen je u skladu sa Strategijom poljoprivrede do 2030. godine i Strateškim planom od 2023. – 2027. godine, s ciljem povećanja gospodarskog potencijala hrvatskog mljekarstva.

Program je strukturiran kroz tri cilja: povećanje broja krava, ovaca i koza u proizvodnji mlijeka; povećanje produktivnosti proizvodnje mlijeka i osiguranje dostupnih i dostatnih preradbenih kapaciteta. Potporom će se obnoviti proizvodni potencijal sektora proizvodnje kravljeg mlijeka za 20%, te ovčjeg i kozjeg mlijeka za 30%.

Pozivamo sve proizvođače mlijeka s područja Karlovačke županije da prisustvuju ovom predstavljanju Programa razvoja sektora mljekarstva Republike Hrvatske do 2030. godine.