Grad Ozalj

Čestitka povodom Dana državnosti

Svim stanovnicima Lijepe naše, posebice našim sugrađankama i sugrađanima čestitamo 30. svibnja, Dan državnosti Republike Hrvatske.

Danas na Dan hrvatskih branitelja Karlovačke županije, s ponosom se sjećamo svih naših branitelja koji su vlastitom žrtvom otvorili put ka slobodi i suverenitetu Hrvatske. Paljenjem lampiona u Parku hrvatskih branitelja, uz predsjednika UDVDR KŽ Ogranak Zrinskih i Frankopana Ozalj i predsjednika Odbora za branitelje, predsjednik Gradskog vijeća i gradonačelnica odali su počast i iskazali zahvalnost svim hrvatskim braniteljima za hrabrost i spremnost u obrani svojih obitelji i domovine.

Također, uoči Dana državnosti, u organizaciji UDVDR KŽ Ogranak Zrinskih i Frankopana Ozalj, učenici razredne nastave OŠ Slave Raškaj Ozalj posjetili su Spomen sobu poginulim hrvatskim braniteljima ozaljskog kraja te pogledali prigodan film. Nakon filma i razgledavanja Spomen sobe učenici su zapalili lampione na spomen-obilježju u Parku hrvatskih branitelja u Ozlju i na taj način odali zasluženu počast jedanaestorici hrvatskih vitezova ozaljskog kraja koji su na oltar domovine položili svoje mlade živote.

Sretan vam Dan državnosti Republike Hrvatske i Dan hrvatskih branitelja Karlovačke županije!