Grad Ozalj

Otvorenje maketarske izložbe HRVATSKA VOJSKA I POLICIJA U MJERILU od Domovinskog rata do danas

Organizatori ove izložbe su Hrvatska udruga vojnih minijaturista, Hrvatska zajednica tehničke kulture i IPMS Croatia (Internalional Plastic Modellers Society Croatia).

Suorganizatori izložbe u Ozlju su Grad Ozalj i UDVDR Zrinski-Frankopan Ozalj. Pokrovitelj izložbe je Gradska skupština Grada Zagreba, a glavni partneri projekta su Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Hrvatske i Ministarstvo obrane Republike Hrvatske.

Izložba koja će biti otvorena 6. prosinca 2022. u 19:00 sati u Zavičajnom muzeju Ozalj gdje će bit izloženo 40-tak maketa s popratnim interpretacijama, te panoi nastali u suradnji s drugim ustanovama koje su već imale priliku ugostiti ovu izložbu (Policijska akademija – u predvorju Policijske škole „Josip Jović“, Gradski muzej Bjelovar, Hrvatski dom u Vukovaru). Izložba ostaje otvorena u Zavičajnom muzeju Ozalj do 5. veljače 2023. godine i može se pogledati u radno vrijeme muzeja od 8-16 sati u tjednu i od 10-16 sati vikendom.

Pozivaju se svi zainteresirani da posjete ovu izložbu, a osobito školarci i njihove obitelji kojima je izložba primarno namijenjena.