Župan i suradnici u obilasku ustanova u Ozlju

Branka MalicObavijesti

Župan Karlovačke županije Damir Jelić sa svojim zamjenicima i pročelnicima upravnih odjela u petak je, 3. studenog, obišao je Osnovnu školu „Slava Raškaj“ Ozalj, Dom  zdravlja Ozalj i Grad Ozalj, u okviru plana obilazaka općina i gradova te ustanova i tvrtki kojima je Karlovačka županija osnivač.

Dom zdravlja u Ozlju ima potrebu za proširenjem ali i problem nabave suvremene dijagnostičke medicinske opreme i sanitetskih vozila. Ustanova aktivno sudjeluje u projektu KAŽU zdravlje putem kojeg će osigurati dio opreme i građevinskih radova za poboljšanje standarda i pristupačnosti.

Gradonačelnica Grada Ozlja Gordana Lipšinić upoznala je goste s planiranim projektima ali i problemima koje Grad Ozalj u ovom trenutku ima.

Jedan od ključnih problema je izgradnja novog mosta u Gornjem Pokuplju, koji je od vitalnog značaja za gospodarstvo ozaljskog kraja.

Grad Ozalj planira obnovu i izgradnju komunalne infrastrukture, prometnica, sportskih terena i sportske dvorane, a također treba riješiti i problem suradnje s vlasnicima Starog grada u cilju njegove turističke valorizacije.

Zajedno s Osnovnom školom Slave Raškaj rade na rješenju imovinsko pravnih pitanja vezanih uz zgrade područnih škola, koje više nisu u funkciji nastave.

Župan Jelić, sa suradnicima, saslušao je izvješće gradonačelnice te pobrojao prioritete rješavanja navedenih problema, uz obvezu da će Županija preuzeti na sebe dio poslova kako bi pomogli Ozlju i ubrzali proceduru rješavanja, poglavito po pitanju izgradnje mosta u Gornjem Pokuplju.

 

DSC_0095

DSC_0107DSC_0097

DSC_0098