OZALJ&VRHOVAC TRAIL 15.07.2017.

Alen VrbosObavijesti

U16.7.2016_7 subotu 15.7. – s početkom u 10 sati –  održati će se Trail utrka u Vrhovcu pod nazivom Ozalj & Vrhovac Trail. Za sve one koji ne znaju što je to Trail, a odgovor je vrlo jednostavan. To je tip utrke na kojoj se trči različitim dužinama po makadamu, šumskim putevima, stazama i asfaltu, te organizator u potpunosti označuje stazu. Staze su označene trakicama i putokazima.

 

Sama utrka prolazi kroz prekrasne brežuljke Vrhovačkog vinogorja i šumoviti dio Parka prirode Žumberak-Samoborsko gorje preko najviše kote na Loviću Prekriškom, dolinom rijeke Kupe, uz Stari grad Ozalj i završava kod crkve Sv. Kuzme i Damjana u Vrhovcu.   U dvije kategorije Duga( Hard) 25 km i Kratka(Soft) 15,5 km koje se boduju za EGS Kontinentrail ligu središnje Hrvatske, te utrci za rekreativce od 6 km. Liga se sastoji od 5 utrka: Samobor Trail, Ozalj i Vrhovac Trail, Oglulin Trail, Ždral Trail, Poniqe Trail. Glavni pokrovitelj lige je Easy Going Store trgovina sportskom obućom.

Na utrci u Vrhovcu prijavljeno je preko 300 natjecatelja što i ne čudi jer je trčanje sve popularnija disciplina kod svih populacija. Zbog tako velikog broja natjecatelja  i što manje gužve prije starta sami startni paketi će se dijeliti u četvrtak 13.7. u EGS trgovini u Arena Centar-Zagreb. Jedan od suorganizatora utrke u Vrhovcu je i Grad Ozalj te Vas ovim putem pozivamo da u što većem broju dođete, podržite sve te trkače i uveličate ovaj događaj.